Monday, 30 November 2009

Tak Kisahlah Apa Orang Nak Kata

Gembira. Gembira. Gembira. Tak sia-sia tengok match ni kat Bravos.. Berbaloi-baloi bak kata iklan Celcom yang amat me tak suka... Huhuh... Malas nak banyak citer... Layan je gambar yang telah di Google dan di copy & paste kat bawah:-

 
[Arsenal vs Chelsea at the Emirates]



[Still Got The Blues~]


  
[Didier Drogba of Chelsea scores the opening goal]


 

[Thomas Vermaelen of Arsenal scores an own goal for Chelsea's second]


--------------------
*** Bengang dengan budak meja sebelah... Bukan sbb dia sokong Arsenal, tapi sbb dia POYO tahap paling poyo la. Semua nama player yg bawak bola dia nak sebut.. Buat ulasan sendiri. Terjerit-jerit tanpa sebab.. Dasar ____________!!!

Indahnya Beraya di Desa

This year, kami sambut Aidiladha kat rumah Andak di Ampang... Sbb WAN ada kat sana.. Bak kata ibu, "Kat mana ada WAN, kat situ kami hinggap. Macam semut cari gula..".

Tahun ni meriah jugak la, walaupun kami takde baju baru.. Guna baju Aidilfitri je..

[Jumaat: 27 November 2009]
Kami beraya ke rumah Kakak Mak Andak kat Klang.. Nama spesifik tempat tu telah hilang dari memori la.. Huhuh.. 1st time pegi rumah tu...


[Bila Ibu & Abah jumpe mainan...]

Pastu, menjelang tengahari kami ke rumah sepupu Ibu & Pak Andak.. Kat area Klang gak.. Nama spesifik tempat tu pun dah lupa.. Heheh.. Me banyak makan semut kot.. Kaum perempuan sampai2 je terus makan, yg lelaki p solat Jumaat...

Petang skit, dalam pkol 3 kami meneruskan ekspedisi beraya ke rumah Pak Uda di Taman Melawati.. Heheh.. Makanan yg dihidangkan memang MALATOPss la.. Makan tak hengat dunia. Rendang ayam sedap.. Kuah kacang pun sedap.. Kek yang Yani buat juga sedap..


[Si Bulu yg gemok!!!]

Menjelang maghrib, baru la kami balik semula ke rumah Andak..


[Sabtu: 28 November 2009]
Pagi yg tak berapa nak pagi, kami beraya ke rumah sepupu Ibu & Pak Andak kat Langat.. Kat taman apa ek, lupa jugak.. Har har har.. Kami tak dihidangkan dengan ketupat rendang, tapi PASTA.. Nyum nyum nyum... Sedap giler la.. Sehingga menjilat jari kaki.. Serius sedap~ Nasib baik dia memang dah masak banyak giler sebab tau kami memang kuat makan...

Petang, kami ke Banting... Ada kenduri kat Kathong, rumah sepupu Ibu & Pak Andak.. Dalam perjalanan ke Banting (rumah wan chik), kami singgah minum petang.. Me makan lempeng.. Perghh~ Lempeng kedai tu memang sedap + besar.. Me makan dua keping. Heheh.. Semua orang da abis makan,  me je yang tak habis-habis makan... Lempeng tu makan dengan sambal tumis.. Sedap.. Taktau naper lempeng tu rase sedap sangat.. Lempeng kelapa~

Kami sampai kat rumah Wan Chik dalam pkol 6 lebih.. Rehat-rehat.. Mandi.. Solat.. Bersiap ke rumah pengantin kat Kathong.. Meriah sungguh majlis tu... Malam pkol 10.30, kami balik semula ke rumah Pak Andak..


[Kenduri kat Kathong..]

Sampai-sampai je terus tgk match ManU vs Portsmouth.. Banyaknya encik pengadil bagi penalti.. Cehh~


[Ahad:29 November 2009]
Dah tak beraya ke mana-mana.. Dalam pkol 11 parents me & bala tenteranya dah balik ke Kota Tinggi.. Tinggal la me sendiri.. Diorang balik, me pun balik ke rumah sewa... Sedih. Sedih. Sedih.

Tamat.


--------------------
*** Dah dok rumah sewa, tiada lagi lambakan makanan seperti 2-3 hari lepas.. Kurus semula.. (",)

Wednesday, 25 November 2009

Tak sedap.. Bluekk.

Ahai, dah 5 hari me tak post pape kat blog cabuk ni... 

21st Nov, kazen nikah.. Sebelum balik Mersing, p amik adik kat airport Senai dulu.. Pastu baru la berLIMA balik Mersing. Ibu abah dah balik dulu ngn keta me. So, me kena bawak WISH (sebab barang adik banyak sgt, tak muat naik keta me).. Da lama tak bawak WISH, best gak merempit di malam hari.. Huhuh~ 

22nd Nov, majlis bersanding... Pastu petang dalam pkol 6.30 trus gerak balik Seri Kembangan smula... Ngantuks~

Ni nak citer ni, petang tadi me p try masak nasi goreng kampung dengan perencah segera cap ADABI.. Tak sedap!!! Huwaaa.. Ingatkan dapatlah rasa macam yang Encik tu selalu masak... Kaciwa!!! Kaciwa!!! Jauh panggang dari api.. Cess. Memang tak sedap langsung la me masak nasi goreng kampung tu. nak amik gambar pun tak lalu.. Hahah. Bayangkan la tahap tak sedapnye tu...


[Kononnya nak masak mcm ni, tp jadi lain...]


--------------------
*** Tadi dah call Encik, ngadu masak tak sedap.. Encik da bagi resepi dia.. Esok nak try la... Tak sabar tunggu esok petang... Tq~

Friday, 20 November 2009

Saya yang bermasalah

I've always had a problem to defecate...

According to the Mayo Clinic, the healthy rate of normal defecation is one bowel movement per day, less or more frequent movements probably indicate an unhealthy condition, such as lack of fiber or toxic constipation.

Makan. Makan. Makan... Tapi tak buang! Perut ni macam nak meletup dah... Dulu makan prune, okay la jap.. Pastu jadi balik..

Ada orang kata sbb kurang minum air, tp me da minum banyak da.. Tak buang jugak... Last-last aritu (berbulan-bulan yg lepas), me and Encik p Guardian, nampak satu produk ni, teh herba. Tetiba tingat plak nak cari FaberMax, puas cari, tapi takde... So, kami try la satu produk teh herba tu...

[NH Detoxlim: Natural Clenx Tea]


Me tak minum teh tu setiap hari, sbb me bukan nak kurus.. Kalau me banyak makan, baru la me minum... Seperti diduga, teh ni akan membuatkan anda membuang sehingga ke titisan terakhir.. Hahah... Macam berperang~

Occay, topic closed~

Cerita terbaru, me dan Encik sekarang suka makan CalciYum.. Konon-konon bleh buat kami lebih tinggi la ni... BEST!!! Kitorg dah try perisa vanilla, grape, manggo and strawberry... Latest update, kami dah cuba CalciYum berperisa baru iaitu ChocoBerry... Me suka perisa VANILLA.. Sangat sedap..

[2x Kalsium dari susu dalam setiap gram..]
Bukan ayat me, ayat dalam iklan k...

Mungkin sebab baca entri me yg me citer pasal Roller Coaster tu kan, Encik terasa hati... Terus dia bawak me p beli Roller Coaster, walaupun me kata stok kat rumah ada lagi.. Heheh.. Thanks Encik.. Dia belikan Roller Coaster perisa baru tu (takde la baru sangat, cuma me yang tak pernah cuba).. Rujuk entri Roller Coaster yg dimaksudkan penulis: klik sini~

[Roller Coaster: Samurai Curry & Ninja Hot Plate]

--------------------
*** Nak balik kampung.. Cousin me kawen...

Thursday, 19 November 2009

According To You by Orianthi

According to you
I’m stupid,
I’m useless,
I can’t do anything right.
According to you
I’m difficult,
Hard to please,
Forever changing my mind.
I’m a mess in a dress,
Can’t show up on time,
Even if it would save my life.
According to you. According to you.

But according to him
I’m beautiful, 
Incredible,
He can’t get me out of his head.
According to him
I’m funny,
Irresistible,
Everything he ever wanted.
Everything is opposite,
I don’t feel like stopping it,
So baby tell me what I got to lose.
He’s into me for everything I’m not,
According to you.

According to you
I’m boring,
I’m moody,
You can’t take me any place.
According to you
I suck at telling jokes cause I always give it away.
I’m the girl with the worst attention span;
You’re the boy who puts up with it.
According to you. According to you.

But according to him
I’m beautiful,
Incredible,
He can’t get me out of his head.
According to him
I’m funny,
Irresistible,
Everything he ever wanted.
Everything is opposite,
I don’t feel like stopping it,
So baby tell me what I got to lose.
He’s into me for everything I’m not,
According to you.

I need to feel appreciated,
Like I’m not hated. oh no
Why can’t you see me through his eyes?
It’s too bad you’re making me dizz-ay

According to me
You’re stupid,
You’re useless,
You can’t do anything right.
But according to him
I’m beautiful,
Incredible,
He can’t get me out of his head.
According to him
I’m funny,
Irresistible,
Everything he ever wanted.
Everything is opposite,
I don’t feel like stopping it,
Baby tell me what I got to lose.
He’s into me for everything I’m not,
According to you.
According to you.

According to you
I’m stupid,
I’m useless,
I can’t do anything right




Owh, sebelum terlupa... U can watch her video clip at You Tube...
- Orianthi : According To You -


--------------------
*** I'm so so so into this song~ Suka suka suka... v(^o^)v Ada kisah disebalik lagu ni ke? Whatever it is, me sangat suka lagu ni~ wink wink wink... (*-*)  

Wednesday, 18 November 2009

Hunny Madu @ Fly fm


Gile best la dengar Fly fm malam ni.. HunnyMadu accompanied by Jehan Miskin until 10.30pm, if I'm not mistaken la kan... Sangat kewl.. Jehan sporting! Tak sangka plak Jehan sangat sporting to do the Nobody dance... Hahah~

Lepas Jehan balik, diganti dengan Qi. Qi ni hero Blogger Boy... Me tak penah tengok pun citer tu.. Me tau pasal Qi ni pun sbb me penah tengok rancangan Destinasi Bajet... Dialah host rancangan tu.. Time tu dia guna nama Qusyairi Razali.

Me prefer Jehan.. Qi ni macam ntahpape je... Cakap pun macam nak taknak je.. Huish~


[@Fly FM with HunnyMadu]


Trus takde mood nak dengar radio. Gangguan btol la mamat nih... Sampaikan Hunny pun jadi takde idea nak cakap apa... Cess~ 


--------------------
*** Sing with me y'all... And you can see my heart beating. You can see it through my chest. And I'm terrified but I'm not leaving. Know that I must pass this test. So just pull the trigger. - Russian Roulette

Tuesday, 17 November 2009

Kerana Lapar

Petang tadi p Jusco yg dekat dgn umah me ni.. Kecik je Jusco ni, boring je~ Tapi takpe la, me datang bukan nak shopping baju ke hape ke.. Cuma nak beli barang dapur je... Ececece... Macam rajin masak je bunyinya kan... (",)

[Hasil tangkapan yg tak seberapa..]


Tu hanya sebahagian dari barang-barang yg me beli tadi.. Tak kuasa plak nak kumpul sumer barang tu semata-mata untuk snap pixxies... Hahah~

Roller Coaster tu mmg favourite me kalau p shopping makanan sesorang. Kalau dgn Encik tu, takde plak beli. Beli makanan favourite dia je "DAHFA"... Cuba perhatikan tin sardin tu... Bukan Ayam Brand ok, cap JUSCO tu... Saje je try.. Ada dua jenis, satu ikan markarel & satu lagi ikan sardin. Haritu da try ikan markarel, arini try ikan sardin plak. Tadi da masak, me prefer ikan sardin..

Maggi Goreng Mamee Slrppp tu penting.. Untuk kegunaan ketika terdesak (sgt lapar tp malas masak).. (",) Tidak ketinggalan epal hijau.. Tadi cari Royal Gala, tapi takde plak.. So, capai je la mana yg ada...

Ha, sebelum terlupa biskut Hup Seng tu sangat seswai dijadikan makanan ringan ketika tgh surf tenet.. Me suka cap Hup Seng je.. Brand adik-beradik dia yg lain mcm Hwa Tai ke, me tak suka. Tak sedap! 


--------------------
*** Burb~ Alhamdulillah, sudah kenyang... v(^o^)v

Monday, 16 November 2009

Penceritaan yang tergendala

Cerita me terbantut dek entry me yg ilang ketika dipublish.. Sebenarnya dalam entry yg ilang tu, me citer pasal produk penyahtoksin yg me guna...

Me guna Kinohimitsu - Health Pad

Sebenarnya dah lama me guna produk ni, tapi dah lama juga tak guna.. Ada faham ke kawan-kawan? Heheh.. (",)

These unique pads draw out and expel unnecessary toxins from the body, thus making the body feel stronger and more energetic after use. Macam hebat kan.. Memang hebat.. Heheh.. Macam iklan je..

Biasenya me akan tampal pad tu kat tapak kaki sebelum tidur. Sebelum me tampal pad tu, me akan bersihkan tapak kaki dengan Kinohimitsu - Exfoliating Foot Wipes. It will gently removes dean skin cells and foot odour. Enriched with wood vinegar & eucalyptus oil.

[Kinohimitsu: Health Pad & Exfoliating Foot Wipes]

Dan hasilnya memang la ---------------> YUCK! Kotor~ Tapi makin lama guna, makin bersih pad tu.. Nak menunjukkan toksin dalam badan kita sudah berkurangan la tu.

[Hasil: Kotor dan berlendir..]

--------------------
*** Me beli twin pack aritu dapat la Kinohimitsu - J'pan D'Tox Juice secara percuma. Walaupun KATAnya "It is a tasty fruit drink with Plum flavour", tapi ianya tak seindah diduga. Manis yang pahit... Tak sesedap Brands Inner Shine - Pati Prune.. v(^o^)v

Sunday, 15 November 2009

Sengal lagi menyengalkan.

Sakit hati... Dah berjela taip, bila publish je, HILANG!!! Sengal.. Dasar %&^$#@...

Terus takde mood nak taip. Nanti la bila mood dah pulih, akan me taip semula semua benda yg me citer td...


--------------------
*** Geramnye la~

Saturday, 14 November 2009

Ceritera tahun 2012

Siapa sudah menonton filem ini, sila angkat kening !! (",)


[2012: Posters]


2012 is an action film-disaster film based loosely on the 2012 phenomenon and directed by Roland Emmerich. Pelakon yg terlibat dalam movie ni ialah John Cusack, Amanda Peet, Danny Glover, Thandie Newton, Oliver Platt, Chiwetel Ejiofor, and Woody Harrelson. Kenal ke? Kalau tak kenal pun takpe... Takde masalah, bleh cari di Google[dot]com occay~

Encik Roland Emmerich ni memang suka terlibat (sbg director / producer / writter) dengan cerita-cerita yang mengarut ni...



Contohnya:-

  • 10,000 BC
  • The Day After Tomorrow
  • Das Arche Noah Prinzip (a.k.a The Noah's Ark Principle)
*sekadar menyebut beberapa cerita...

Cerita ni memang mengarut.. Tapi still p tgk juga kan... Maybe sebab semangat ingin tahu tu terlalu menebal...

Ia bermula apabila seorang scientist ni discovered that suhu bumi meningkat dengan mendadak after a huge solar flare erupts on the sun. Lepas tu mula la kajian secara besar-besaran dilakukan... Diorang start buat bahtera yang harga tiketnya 1 billion euro per person. GILA!!! Tapi semua ni dirahsiakan dari rakyat di seluruh dunia kecuali mereka-mereka yang punya pangkat yg tinggi dan duit yg bertimbun-timbun...

Efek-efek dalam citer ni ada juga yang nampak sangat la tak realistik. Tapi, masih boleh dikategorikan sebagai hebat... Budget pun bukan sikit-sikit, mencecah $200 million occay! Kalau nak tahu lebih detail, bleh la p baca kat ~ 2012 Movie ~


[2012: Bencana Alam]



[2012:Jackson Curtis menyelamatkan ahli keluarga]


Walaupun cerita ni merapu, tapi timbul sedikit kesedaran di hati me... Ye la, bumi sudah semakin tua.. Macam-macam peristiwa dah berlaku yang menunjukkan kita berada di akhir zaman.


INSAF~


--------------------

*** Meremang-remang bulu roma tengok kemusnahan alam... Ya Allah, berilah kami petunjuk agar kami sentiasa berada di landasan yang diredhai~

Cont... Mengisi perut, mencuci mata

Sambungan dari ~ Mengisi perut, mencuci mata ~ 


Occay.. Jom sambung~

Awal lagi kalau nak terus balik rumah, tak sampai pkol 10 pm lg ni... Apalagi...

'ka-ching!' 'ka-ching!' 'ka-ching!'


[Masjid Besi: apa nama masjid ni sebenarnya???]



Hahaha... Tu la activity yg paling best (selain makan occay!) yang boleh dibuat bila takde keja... 


--------------------
*** Nak tengok lagi? Sila tgk kat facebook ye...

Friday, 13 November 2009

Mengisi perut, mencuci mata

@Alamanda, Putrajaya...

Plan: buy muvie tickets, dinner at Secret Recipe (craving for cheesecake) & menonton wayang. Unlucky, while waiting in queue to buy tix, they announce "Tiket untuk cerita 2012 jam 12.30 mlm, hanya tinggal seat berasingan. Untuk jam 1 pagi, hanya tinggal dua baris hadapan sahaja". What???!! :-( Dari penuh sesak dengan manusia, terus lengang.. Kosong.. Tau la me, rupa-rupanya yg reramai queue tu sumer nak tgk muvie 2012 tu... Hebat juga penangan citer ni. Tp sebenarnya kalau my other half tak citer, me taktau pun pasal citer ni.. Kasihan~

So, no muvie... Huwaaa.. Tp takpe, me bukan la tahap tingin sgt nak tgk muvie tu.. Sesaja je isi masa lapang. 

Yeay~ Masa untuk M.A.K.A.N !!!

Menu: Spaghetti Meatball + Oreo Cheese cake + Appletiser.

[Spaghetti Meatball]


[Oreo Cheese Cake]


[Appletiser]


Dah kenyang, p usha kasut untuk my other half plak.. Maklumlah kasut dia da kena rampok dengan perampok yang sengal masa bulan Ramadhan aritu... Tapi takde yang berkenan.. Haritu dah jumpa yg berkenan dihati tapi takde saiz, kena tempah la plak dulu... Tak kuase~

Jom balik~ Banyak kedai da tutup la... Booooooooring...


-------------------
*** Ada aktiviti lagi sebelum balik ke rumah... To be continue~

Thursday, 12 November 2009

Suatu hari pada minggu yg dah lepas

Selepas selesai my other half solat Jumaat, he fetched me and we went to MidValley... 1st thing yg KAMI buat bila sampai ialah tgk muvie apa yg best nak tengok. Errr.. Apa ni? Sumer pun mcm tak berapa nak minat je. Me dun like Megan Fox. So, say no to *Jennifer's Body* occay... tik tok tik tok... Thinkin'....... until "Hey, kita tgk Phobia 2 la..."

Worait bebeh... Phobia 2 for two, ok... Wow, panggung penuh... Tinggal seat baris depan je + sepasang couple seat.. We chose couple seat, takpe la walaupun we need to pay extra...



[Phobia 2: I loike character mamat speckie tu..]



[Phobia 2: Ni kira hero & heroin for each part..]




Ada 5 citer berbeza dlm muvie ni...

  • Pasal sorg bdk ni yg phobia lepas dia secara tak sengaja terbunuh bapak dia sendiri.
  • Pasal sorg lelaki yg terpaksa dok kat hospital lepas operation kat bhgn kaki. Pastu dia di tempatkan sebilik dengan seorang lelaki tua yg koma. Part ni seram ada, kelakar pun ada..
  • Pasal penyeludupan dadah. Lelaki tu seludup dadah dgn cara soh orang yg dia tangkap telan dadah yg org jahat ni dah packing kecik-kecik. Pastu dadah tu pecah dalam perut mangsa-mangsa tu.. Then, mangsa-mangsa tu jadi zombie.
  • Pasal seorang wanita yg mengusahakan perniagaan menjual kereta terpakai. Tp pempuan tu tipu customer dia. Sebenarnye kereta yg dia jual tu semuanya kereta yang terlibat dengan kemalangan (termasuk la kemalangan maut).. Kereta berhantu..
  • Yang ni me paling suka. Dalam part yg terakhir ni diorg tengah berlakon sebuah cerita hantu. Dunnoe how to explain this part. Tp yg penting, memang best~

Phobia 2 ni ok. Part 1 until 4 tu, panggung senyap je... Tiba-tiba jerit... Senyap-Jerit-Senyap-Jerit...

Tapi bila masuk part yg ke-5 (terakhir) panggung jadi kecoh... Ketawa sampai kuar air mata la... Sampai lupa yang kitorg sebenarnye tgh tgk citer seram... BEST!


--------------------
*** Sampai citer dah habis pun penonton-penonton lain tak abes ketawa lagi bila terbayang part akhir tu...~ (",)

Wednesday, 11 November 2009

From South Korea with LOVE


Me tak p Korea... My other half pun tak p Korea... Kami tiada kaitan dengan Korea... v(^o^)v

Tadi me berfesbuk, I have 1 page suggestion.. "Vanity Mask"... Once me click on the link provided, owh... Kewl...

Both are my frens.. And they r actually husband and wife.. They sell handbags, booties & etc. All goods are imported straight from South Korea.




  
  
[These pixxies were taken from their website...]


If you are interested, you can click there --> ~ Vanitymask.com ~

Enjoy!!!~ 


-------------------
*** My cousin asked about the TARIKH~ What can I say??? Sorry, blom confirm lagi... (T_T) Bz ngalahkan ARTIS...


Monday, 9 November 2009

Bukan setakat mendung, tp dah HUJAN

Sejuk... Sangat indah suasana ini bagi seseorang yang ingin menyambung tidur...

Hati me pun turut dilanda mendung...Kelabu asap je...~

Apa nak buat ni ye? Gimme idea...

Bilik sudah dikemas + toilet sudah dicuci + baju sudah dibasuh... Nak makan takde selera.. Ish, biar betol... Me takde selera makan??? Ke sebab malas nak cari makanan untuk dimakan? Hah, lebih kurang la tu.

Terpandang plak kat koleksi komik dalam bilik ni.. Apalagi, kasi snap pixxies sket...




[Sin Chan & Pakar Judo]
Tak lengkap sbb ada yg kat kampung.. 


My oyher half suka kumpul komik... Dalam banyak-banyak komik yg dia beli & baca, yang me layan cuma Sin Chan dan Pakar Judo.. Oleh yg demikian, komik-komik ni je yang me yang simpan... Selain suka kumpul komik, banyak jugak magazines yang dia beli.. Lenkali me snap pix mag plak ye.. Mags me tak susun sbb tiada ruang... Ada mag Chip, PC, Initial D & Digital Camera...

Nak citer pasal apa lagi ye???

Ahha, last month McD ada buat promotion Contour Glass Meal... There are seven glasses and we can get it FREE just by buying any large McValue Meal with a sundae. Tiada niat dihati untuk kumpul... Tapi disebabkan me TERpaksa p makan kat McD, alang-alang tu me collect la kan... Tp malangnya, me tak dapat color Purple and Sparkly Clear... Sedih giler.. Jadi, barangsiapa yang baik hati ada glass ni yg berwarna purple and sparkly clear, bleh la bagi me, occay....




[Contour Glass McD]
Tak lengkap.. Huwaa.. Tak dpt nak collect purple & sparkly clear...


--------------------
*** Me tengah makan dark chocolate with almonds...

B.O.L.A

Semalam tgk match Negeri Sembilan vs Kelantan.. Bukan tgk kat stadium pon, tgk kat tv je.. Tu pun tgk sket je sbb sblm tu kuar p dinner.. Bleh plak kedai tu pasang tv utk tukang masak je.. Kitorg yg makan ni, takde tv nak tengok.. Cess punye kedai.. Diorg kat dapur sorak bagai, kitorg yg makan ni diam je la (sambil dgr diorg menjerit)... Hangin je...

Best jugak tgk match ni... TAPI~ Tgk je la gambar bawah ni, mesti da tau keadaan stadium masa tu kan.. Tu yg tak best... Malas nak komen pepanjang... Sigh(-_-)




[Piala Malaysia 2009:Kelantan vs Negeri Sembilan]
Negeri Sembilan WON (3-1)



Chelsea vs Manchester United...



Disebabkan umah ni takde ASTRO, terpakse la me p cari kedai nak layan match ni. Da senaraikan macam-macam kedai dlm otak ni... Tinggal nak pilih  je...

Tetiba lebih kurang pkol 5.30pm, my other half call kata otw ke rumah me.. Dia datang semata-mata nak teman me tgk match ni kat BRAVOs... Dia tak sampai hati nak biar me layan bola sesorang.. Thanx encik...

Dia sokong M.U, me sokong Pasukan BIRU... Dok kat Bravos seawal pkol 10.45pm walaupun match sebenarnya start pkol 12.00am sbb takut penuh..


BERBALOI-BALOI...~


Yeay!!! Chelsea won... Manchester United lost... v(^o^)v



[Chelsea vs Man United: 1-0] 
Scorer and creator: John Terry and Frank Lampard celebrate~



Tapi referee malam ni agak mengecewakan... Tak paham btol la tgk ref tu.. Apa sebenarnya yang dia cuba lakukan... Sakiiit hati tgk ref tu.. Sungguh!


More info:-

click there --> Chelsea 1-0 Man United: Terry heads winner 

and there --> Fergie unhappy with ref after Chelsea defeat
  
and there too --> Chelsea have the edge in title battle



--------------------
*** Bila la dapat tgk match Chelsea live kat Stamford Bridge..?

Thursday, 5 November 2009

Update, upgrade, up......

Tadaaaa... Me da setel tukar template blog ni.. Mula-mula cuma nak tukar dari 2 column ke 3 column je.. Da setel da.. Pastu tangan ni dok gatai search template... Pas setel tukar template, cari plak widget-widget or pape application yg seswai nak d tepek kat blog me ni. Jadi, apa yang korang tengok skang ni, tu la hasilnya yg tak seberapa...



[Template asal blog me: Thisaway Rose]


-------------------- 
*** Me tengah lapar ni... Yeay! Esok my other half, CUTI~

Wednesday, 4 November 2009

All-in-one: Jumaat & Sabtu..

Halloooooooo... Kali ni citer pasal aktiviti minggu lepas..

 { Jumaat } 

Petang tu KAMI p makan makanan Korea + makan pun Korean style.. Ahakss... Tp tak makan kat Korea, KAMI makan kat Seoul Garden, IOI Mall Puchong shj... Heheh.. Arini makan dgn sangat laju.. Tatau kenape, laju je kitorg makan... Tak sempat nak sembang... Lapar sgt agaknya. Mau taknye, dari pagi tak makan... Mungkin dari malam sebelumnya kot tak makan... Atau dari pagi sehari sebelum (senang cakap, Khamis la) pun tak makan... Lupa la.. (",) Burb, alhamdulillah....

Kali ni berjaya menghasilkan ABC yg sangat sedap... Thanx to pembuat ABC yg lazat itu... (",) Ditambah plak makan eskrem vanilla + rasberries... Lazat dan sangat seksi eskrem itu... Nyum nyum...~


[Ni br gambar ayam & ikan, blom tunjuk udang, sotong, ketam, kambing dan banyak lg yg enak dan lazat...]


Heheh.. Sj je tunjuk sket, kang ada yg terliur plak kang kalau tunjuk bebanyak... Basah keyboard kang susah plak... v(^o^)v

Sebelum balik tu singgah p beli brg makanan kat Jusco sbb KAMI dapat coupon Jusco RM40... Memula taktau nak beli apa dengan duit sebanyak tu, last2 beli Fettuccine + Alfredo Portabello + Parmesan Cheese + Milo Fuze... Sebenarnya saje je try beli benda tu... Masakan Italy la konon.. Trus KAMI decide, esok makan besar... Makanan akan dsediakan oleh my other half.. Sbb dia memang handal sangat bab memasak ni... Lepas dah decide makanan, fikir kat mana nak makan makanan tu nanti... So, tu la sedikit sebanyak punca aktiviti KAMI pada hari Sabtu tu...~


 { Sabtu } 
Yeay, makanan da siap... My other half siap masak special lg untuk me... Selain masak Fettuccine with Portobello Alfredo Sauce, my other half masak Nasi Goreng Kampung kegilaan me... Ouhhh.. Sungguh terharu... Dia memang tau me sangat suka makan Nasi Goreng Kampung yg dia masak...


[Tadaaaa...~ Fettuccine with Portobello Alfredo Sauce...]



[Inilah Nasi Goreng Kampung yang seksi-meksi membuat me tergoda...]


Makanan da bawak masuk dalam kereta... Maseh lagi berfikir, nak makan kat mane ni??? Kena cari tempat yg best nak makan...

Fikir...

Fikir...

Fikir...

Fikir...

Fikir...

"Occay, kita try pegi Hutan Lipur Jeram Toi nak???" Pertanyaan tersebut dijawab dengan "Nak! Nak! Nak! Occay~"

Terusla memandu sampai ke Jeram Toi... Tempat ni menghala ke Kuala Klawang.

Tett, da sampai... Alhamdulillah... Bleh tahan la jalannya..

Sekali bila masuk, la... Kecik je air terjunnya... Hurm, tapi suasana memang sangat tenang la.. Nak mandi pun tak selera sangat.. Tp sebenarnya kitorang memang tak bawak baju extra sbb tak plan nak mandi manda... So, takde masalah la kan kalau air terjun tu kecik... Cari punye cari punye cari port utk makan, sekali penuh da... Adush, mcm mana ni... Dia tanye, "Mcm mana ni? Nak p PD ke?"

"What???" Baru sampai sini, nak p PD plak... Semata-mata nak makan.. Mcm tak berbaloi je... Kang pengsan kebulur dlm kereta... Lgpun PD panas, sbb tepi pantai... Sini kan sejuk je... "Kita makan kat sini je la... Sini pun ok...~" Depan kitorang ada meja & kerusi.. Tp ada pasangan ni duduk lepak situ bermanja-manjaan plak...  Kitorg pun lepak la bawah pokok... Duduk atas batu apa tah...

10 - 15 minit kemudian pasangan depan tu mcm nak bangun... Aiyak, kena rebut ni... Kang ada org lain merampas meja yg me dah aim tu... Ready!!! Satu! Dua! Rebut...! Ngahaha... Berjaya.... <--- sebenarnya takde saper yg rebut pun... Syok sendiri je...~

Penutupnya : Dapat la KAMI makan dengan gumbira... Sejuk... Nyaman... Seronok tengok gelagat budak-budak mandi (tidak termasuk remaja dan dewasa ye)...


--------------------
*** Pasni nak usha air terjun kat tempat lain plak... Prefer blissful solitude of waterfalls than beaches...~